Ha James Bond családot alapítana – Egyedi kombi Aston Martin a Bertonétól
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az angol autógyártás csúcsát képviselő Aston Martin idén ünnepli alapításának századik évfordulóját, a Bertonénál pedig úgy gondolták, a jeles alkalmat egy igazán különleges autóval illene megünnepelni. A Bertone Jet 2+2 névre keresztelt kombi Aston Martin egy olyan világ képét villantja fel előttünk, amiben James Bond háromszázzal hasít a belvárosban, hogy odaérjen a fia karatevizsgájára, hétfő reggel pedig példás családapaként fuvarozza iskolába a szomszédok kölykeit is.

Erre persze kevesebb az esély, mint hogy a 007-es észérvekkel próbálja meg lebeszélni aktuális ellenfelét a világ elpusztításáról, de ez mit sem von le a Shooting Brake kialakítású Aston Martin érdemeiből. A dögös külső persze egyáltalán nem meglepő, hiszen a Bertone százéves fennállása alatt mást sem tervezett, mint dögös autókat, ahogy arról a századik évfordulójuk alakalmából már megemlékeztünk. Bár az angoloknak tervezett kocsik ebbe a válogatásba nem fértek bele, a két cég hatvanéves együttműködése alatt számos gyönyörű Aston is kigördült az olasz autótervező műhelyéből, többek között a 2004-es, szintén Shooting Brake kialakítású Vanquish, amit Jet 2-nek neveztek el.

Az egyedi megrendelésre készült autóban a hátul ülőknek jóval tágasabb fejtér jut, mint a Rapide-ban, a hátsó ülések ledöntésével pedig egészen tekintélyes méretű csomagtér hozható létre. Az Aston Martin persze nem a csomagtartó térfogatával próbálja lenyűgözni a rajongókat, ezért konkrét számokat nem is közöltek, de arra tippelünk, hogy oda még egy minitengeralattjáró is kényelmesen beférne.

A Bertone ezúttal teljes mértékben a dizájnra figyelt, a kocsi hajtásláncához hozzá sem nyúltak, a motorháztető alatt ugyanazt a 483 lóerős, hatliteres V12-es motort találjuk, mint a többi Rapide-ban. Persze az autó gyorsulását (öt másodperc alatt van százon) és a 300 km/h végsebességét bizonyos szempontból fölösleges is lett volna tovább piszkálni, mert hát lássuk be: van olyan, amikor egy Aston Martin még James Bondnak is túl gyors.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.