Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem sokkal azután, hogy elárverezték egy dél-franciaországi gyűjtő kertjében pusztuló autóritkaságokat, most egy újabb elhanyagolt veterán sportautó kerül kalapács alá: ez az ötven évig az erdőben tárolt Aston Martin DB4.

1960-ban készült ez az Aston Martin DB4, és ekkor került első tulajdonosához az Egyesült Államokba. Nem tudni, hogy ő, vagy egy későbbi tulajdonosa parkolta le egy massachusettsi birtok végén lévő erdőbe a fák alá, de az biztos, hogy a brit sportkocsi az utóbbi ötven évet ott töltötte.

Most rátaláltak, és árverésre bocsátják, méghozzá a fellelési állapotában. A képek szerint a kiszabadításához láncfűrészre is szükség volt, annyira benőtték a fák és bokrok az autót. Szomorú látni az elhanyagolt sportkocsi pusztulását, hiszen egykor egy vagyont ért a 3,7 literes, 240 lóerős hathengeressel szerelt DB4.

De egy vagyont ér ma is. Az elhagyatott autót a Worldwide Auctioneers bocsátja árverésre 2017 elején Scottsdale-ben, ahol 375 és 475 ezer dollár közötti árat remélnek érte, azaz 110-140 millió forintot még így, romosan is megér ez az Aston Martin.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.