Gyönyörű sportautót alkotott az Aston Martin és a Zagato
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Aston Martin és a Zagato éppen hatvan éve dolgozik együtt, és most bemutatták a legújabb alkotásukat. A DBS Superleggera alapjára épülő sportkocsit csak az újragyártott klasszikus elődjével lehet megszerezni.

Százéves a milánói karosszériaépítő Zagato, de mást is ünnepelnek idén, éppen hatvan éve terveznek és készítenek sportautókat az Aston Martin számára. A jubileumot egy elég különleges ajánlattal ünnepli a két márka, ugyanis az erre az alkalomra készült DBS GT Zagato csakis az újragyártott klasszikus DB4 GT Zagatóval együtt vehető meg.

Az előzetesek után most leleplezték a vadonatúj DBS GT Zagatót, ami egyszerűen fantasztikusan néz ki. Az áramvonalas karosszériája markánsan különbözik az alapokat adó DBS Superleggerától, a fényszórók és a hatalmas hűtőmaszk is egyediek.

A karosszéria színéhez hasonlóan mélyvörös utastérben Z emblémával varrták az üléseket, szénszálas anyagon és alumíniumon kívül

A motorja az 5,2 literes biturbó V12-es, ami 725 helyett 770 lóerőre képes.

A DBS GT Zagato csak önmagában nem szerezhető meg,

a sportkocsit a DBZ Centenary Collection részeként lehet megvásárolni, amihez egy DB4 GT Zagato is tartozik, a veterán sportkocsit nemrég kezdték újra gyártani az Aston Martinnál. A párosból csak 19-et készítenek, egyenként 6 millió angol fontért, ami 2,25 milliárd forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.