Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tudtuk, hogy szabadidő-terepjáró építésén töri a fejét az Aston Martin, de eddig egy koncepcióautót leszámítva nem sokat tudtunk róla. Most a gyáriak mutatták meg az álcázott prototípusról készült képeket.

Manapság nem meglepetés, hogy egy tradicionális sportautó-gyártó szabadidő-autó építésére adja a fejét, a Porsche, a Maserati és a Lamborghini után hamarosan a Ferrari is beadja a derekát, de annál valószínűleg hamarabb megismerhetjük az Aston Martin crossoverét.

A brit márka korábban már megszellőztette a terveit a DBX koncepcióautóval, és most kiderült, hogy a gyártásba kerülő autó is ezt a nevet viseli majd.

A koncepciótól eltérően hagyományos ötajtós karosszériát kap az autó, de az Aston Martin stílusához illeszkedik a nyúlánk, izmos forma, amit a jellegzetes formájú hűtőmaszkról ismerhetsz meg. Az álcázott autón ezt ki is hangsúlyozták, ahogyan a DBX neve is olvasható rajta.

Most kezdődnek tehát a közúti tesztek, amelyek során a legváltozatosabb körülmények között fogják tesztre a DBX-et, az északi sarkkörön és az Alpok kanyargós útjain éppúgy, mint a nevadai és a közel-keleti sivatagban, és mivel mégiscsak sportautó-gyártóról van szó, a Nürburgring sem maradhat ki a teszthelyszínek közül.

Műszaki téren még szinte semmit sem árultak el a DBX-ről, de azt már korábban megerősítették az Aston Martinnál, hogy tisztán elektromos hajtású változata is lesz az új szabadidő-terepjárónak, amit várhatóan jövőre ilyenkor lepleznek le.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.