Újabb négyajtós sportautóval jött ki az Aston Martin

Nem maradt ki a négyajtós sportautók közül az Aston Martin sem, a Rapide pedig most egy újabb változatban jelent meg. Az AMR kivitel még erősebb tizenkét hengeres motort és versenyautókat idéző megjelenést kapott.

Nem a Maserati Quattroporte és a Porsche Panamera az egyetlen négyajtós sportautó a piacon, hiszen ott az Aston Martin Rapide is, a brit márka modelljeit idéző dizájnnal, de négy kényelmes üléssel. 2010 óta gyártják, és most egy újabb, még erősebb változatban jelent meg.

A nevében az AMR az Aston Martin Racing rövidítése, és ez a Rapide erősebb is a többinél. 6 literes V12-es szívómotorja 530 helyett 603 lóerős, a legnagyobb nyomatéka 620-ről 630 Nm-re nőtt, ezzel 4,9 helyett 4,4 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a végsebessége 330 km/óra.

A nagyobb teljesítményhez 21 colos kerekek, spéci Michelin abroncsok, egy centivel ültetett felfüggesztés és karbon-kerámia fékek is járnak. Persze sokféle színben rendelhető, de a legjobban a képeken látható Stirling zöldben néz ki, lime betétekkel.

230 ezer eurótól, azaz 74 millió forinttól indul a Rapide AMR ára, az első szerencsések már 2018 végén beülhetnek (és magukkal vihetnek három utast), de nem lesznek sokan, mert a szériát összesen 210 darabra limitálják.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon