Kifinomult eleganciájú sportautóiról ismerheted az Aston Martint, de ezúttal egy elképesztően dögös gépet építettek. A Victor egy tehetős vevő megrendelésére készült, csak egyetlen példányban.

A leggazdagabb sportautó-rajongóknak nem feltétlenül kell a gyártók szériakínálatából válogatni, hiszen nekik egyedi megrendelésre is építenek szupermodelleket.

A Ferraritól több ilyen alkotást is láttunk már, ezúttal pedig az Aston Martin elégítette ki egy ügyfele legmerészebb vágyát. A Victor névre keresztelt sportkocsi tehát egyetlen példányban készült.

és nem véletlen a névválasztás, hiszen a Victor stílusa is az ekkor született Aston Martinokat eleveníti fel. A kerek fényszórók, a függőleges frontrész és a fara is a V8 Vantage stílusát idézi, ezt a modellt egyébként a legújabb James Bond-filmhez is elővették.

A 7,3 literes V12-es szívómotorját az előbbitől kölcsönözte, de a Cosworth műhelyében vették kezelésbe, így most 836 lóerős teljesítményre és 821 Nm nyomatékra képes. A legjobb pedig az, hogy hatfokozatú kézi váltót szereltek hozzá.

A belső tér az elegáns túrakocsik és a versenyautók keveréke,

a sötétzöld bőrkárpit és a fabetétek az előbbit, a vágott kormánykerék és a digitális műszeregység az utóbbit idézik. A Vulcannal szemben a Victor forgalomba helyezhető, rendszámot kaphat, de az értékét legfeljebb akkor tudjuk meg, ha egyszer majd eladósorba kerül.

(Képek: Aston Martin)

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.