Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mostanáig két változatban kínálta biturbó V6-ossal szerelt sportmodelljét az Audi: ott volt az elegáns kétajtós RS5 Coupé, valamint a praktikus kombi RS4 Avant. Most pedig itt a családi limuzin, az RS5 Sportback, amit ugyanúgy 450 lóerős motor hajt.

Az RS2 Avant óta szereti kombiként bemutatni sportmodelljeit az Audi, és a legújabb A4-ből is elkészült az RS4 Avant. Ott van még az elegáns vonalú sportkupé, az RS5 is, ami egészen eddig csak kétajtós változatban készült. A New York-i autószalonra azonban az Audi elhozta az RS5 Sportback kivitelét, aminél már a hátsó ülésekre való beszállás sem jelent gondot.

A motorja pedig ennek is ugyanaz a 2,9 literes biturbó V6-os, mint a kupénak, ami 450 lóerőre és 600 Nm nyomaték leadására képes, és nyolcfokozatú automata váltón át mind a négy kereket hajtja. Az RS5 Sportback ezzel 4 másodperc alatt gyorsul százra, a 250 km/órás sebességkorlátozás pedig opcióként kiiktatható, amivel a 280 km/órát is megfutja.

Nem kell sokáig nézegetni, hogy feltűnjön, ez nem egy dízel A5 Sportback, hiszen nagyobbak a légbeömlők, RS logó került a hűtőmaszkra, legalább 19, de akár 20 colosak is lehetnek a kerekek, hátul pedig kétoldalt ott a méretes kipufogóvég. A futóművét 7 milliméterrel ültették le az S5-höz képest, miközben továbbra is egy 480 literes csomagtartójú családi autó maradt.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.