125 éve alapította műhelyét Johann Abt, és ebből az alkalomból a német tuningcég elképesztően erős limitált szériás Audi RS6-ost készített.

1896-ban, tehát idén éppen 125 éve alapította kovácsműhelyét Johann Abt a németországi Kemptenben, ahol az ötvenes évek óta építenek versenyautókat. Az Abt ennek emlékére olyan limitált szériás modellt épített az Audi RS6 Avantból, ami sokkal izmosabb lett nemcsak a gyárinál, hanem még a korábban tuningolt változatnál is.

Az egy éve bemutatott Abt RS6-R-ben a négyliteres biturbó V8-as motor teljesítményét 740 lóerőre, a maximum nyomatékát 920 Nm-re növelték. Már ez is jelentős előrelépés az RS6 Avant gyári 600 lóerőjéhez képest, de

9,8 másodperc alatt éri el a kétszázat, és a végsebessége 330 km/óra. Az Abt által fejlesztett okostelefon-alkalmazással különféle statisztikákat kérhetünk le, és állíthatjuk is az autó teljesítményét.

A jobb hűtés érdekében nagyobbak lettek az első légbeömlők, a motort egyébként saját fejlesztésű turbóval, nagyobb töltőlevegő-hűtővel, plusz olajhűtővel és spéci kipufogórendszerrel szerelték.

Johann Abt aláírása került az első légterelőre, a felnikre és az ülésekre, és a számozott plakett mellett

Az Abt csak 64 példányt épít belőle, és mivel hat darabbal készülnek el egy hónap alatt, egy kicsit várni kell rá.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.