Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Úgy tűnik, 560 lóerő egy családi kombinak az Audi szerint nem elég, ezért tovább erősítenek a nemrég bemutatott RS6 Avanton: jön a 608 lóerős RS6 Avant Plus.

Egymás után készíti gyárilag tuningolt modelljeit az Audi: az RS6 Avant Plus már a harmadik abban a sorban, amely a TT RS Plusszal indult tavaly februárban, és az R8 V10 Plusszal folytatódott még az évben. Ahogy azok, úgy ez a 608 lóerősre erősített kombi sem egy limitált, szűken gyártott kiadásnak készül, hanem a kínálatba kerül, így bármikor rendelhető lesz, és nem kell attól tartani, hogy elkapkodják a ritkaságokra vágyó vevők.

Bár az RS6 Avant Plus körül egyelőre nagy a titkolózás, annyit tudni róla, hogy tömegét tovább csökkentik, és még az RS6-nál is könnyebb lesz. Amellett, hogy elhagy néhány kilót, majd ötven lóerővel erősebbnek ígérik, amennyi az RS-változat, ekkora teljesítményhez pedig már állítható sportfutómű is jár majd.

A tuningolt tuningkombit nagy eséllyel a Genfi Autószalonon, márciusban mutatják be. Az Audi tervei közt további RS Plusszok vannak, így várhatóan nem az Avanté lesz az utolsó ilyen kiadás.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.