Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A huszadik század első felének ismert autómárkája volt az Austro-Daimler, és most ezt a márkát élesztenék fel egy hibrid túrakocsival. Az új Bergmeister formája és a paraméterei is nagyon ígéretesek.

1899-ben a német Daimler ausztriai fióktelepeként alapították az Austro-Daimler márkát, de a cég inkább saját típusokat gyártott, autók és motorkerékpárok mellett buszokat, teherautókat, hadi járműveket és még vonatokat is. Gottlieb Daimler fia után Ferdinand Porsche, és még Barényi Béla is részt vett a fejlesztésben.

Az Austro-Daimler autóit a kor leggyorsabb típusai közt tartották számon.

Az egyik utolsó modell a Bergmeister volt, ami 3,6 literes, 120 lóerős hathengeres motorjával elérte a 140 km/órát. 1934-ben a márka beolvadt a Steyr-Daimler-Puch cégbe, és a grazi gyárban ma olyan típusok készülnek, mint a BMW Z4 és a Toyota Supra, a Mercedes G-osztály és a Jaguar I-Pace.

A tulajdonosa most feltámasztaná az Austro-Daimler márkát, amihez már be is mutattak egy látványos prototípust.

A 4,5 méter hosszú, 2,09 méter széles és 1,33 méter magas Austro-Daimler olyan sportautók riválisa lehetne, mint az AMG GT.

A műszaki tartalma még annál is összetettebb, ugyanis a Bergmeister orrába kerülő erőforrás egy

a legnagyobb nyomatéka 1600 Nm. Az alumíniumból épült, ezért csak 1650 kilogrammos túrakocsi ezzel 2,5 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége 330 km/óra.

Az 55 kilowattórás akkumulátor egy feltöltésével 250 kilométert tehet meg elektromosan, a tele tank üzemanyaggal együtt 1000 kilométer a hatótáv. Nem tudni, mikor kerül gyártásba, de az osztrákok szellemesen bánnak a számokkal:

Ez is érdekelhet:

Légy résen, mert épp valami fontos történik!

Napokon belül új magazint indítunk, tarts velünk a nulladik pillanattól! November elején startol a Raketa.hu, a Player-csoport jövőmagazinja, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire!
Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okosotthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót!
Ha szeretsz jó időben jó helyen lenni, kövesd be a Rakéta Facebook-oldalát, hogy azonnal tudd, ha kilőttük a magazint!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.