Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mire lehet használni egy feltöltött elektromos autót? Még lesz egy pár ötlete a Hyundainak, de most mutatott egy újabbat az Atlético Madrid és a Chelsea játékosaival.

A legújabb elektromos autókat már nemcsak tölteni lehet, hanem az autó akkumulátoráról is feltölthetsz valami mást. A Honda e-ben például 1,5 kilowattos a műszerfalon lévő konnektor, a nemrég bemutatott Hyundai Ioniq 5-ben lévő csatlakozóról pedig 3,6 kilowattal tölthetsz bármit, ami csak az eszedbe jut.

A Hyundai marketingeseinek az jutott eszébe, hogy mi lenne, ha focistáknak segítene az autó a felkészülésben. A Chelsea edzésén labdaadagológépet, az Atlético Madridnál futógépet kötöttek az Ioniq 5-re, ami simán bírta a terhelést. Az autóba épített akkumulátor 72,6 kilowattórás, szóval a teljesen feltöltött akkuról egész nap mehet az edzés.

Ha a Chelsea-nek szurkolsz, ezt nézd meg:

Ha pedig Atlético-drukker vagy, akkor ezt:

Az Ioniq 5-re egyébként óriási az érdeklődés, a 3000 darabos bevezető szériára 24 óra alatt háromszor annyian regisztráltak, és mostanáig csak Európából 236 ezer érdeklődés érkezett az ígéretes modellre. A bevezető kampányában egyébként három teljesen felesleges ötletet is mutatott a Hyundai, mire jó egy ilyen konnektor az autóban.

Itt mindent elmondunk az Ioniq 5-ről:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.