Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az első teljesen elektromos hajtásúnak tervezett autója után az Audi nemrég megmutatta a következőt, a kompakt méretű Q4 e-tron pedig most kupéformájú Sportback változatban is megjelent.

Nem csak egy elektromos autója lesz az Audinak, az egyszerűen e-tron névre keresztelt szabadidő-autó után nem sokkal érkezik a kompakt méretű Q4 e-tron, amiből most a kupéformájú Sportback változatot is megmutatta a gyártó. A nevéből egyszerű kitalálni, hogy a kínálatban a Q3 és Q5 közé érkezik, de azokkal ellentétben a Q4-ből kizárólag elektromos hajtású lesz.

A Sportback méretei nem sokban térnek el a terepjárós formájú Q4-től, a karosszériája 4,6 méter hosszú, 1,9 méter széles és 1,6 méter magas, ami azt jelenti, hogy csak egy centivel hosszabb és laposabb nála, mégis sokkal sportosabb alkatnak tűnik.

és szükség esetén az első kerekeknél lévő 102 lóerős motor is beszáll a hajtásba, a kombinált teljesítmény 306 lóerő. A Q4 Sportback e-tron ezzel 6,3 másodperc alatt gyorsul százra, de a végsebességét 180 km/óránál korlátozzák.

A Q4 e-tron és a most megmutatott Sportback változata még csak prototípus, de ehhez nagyon hasonló formában kerül gyártásba jövőre, és az egymotoros, hátsókerék-hajtású alapmodelljének ára 40 ezer euróról indulhat.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.