A korábbiaknál rövidebb, de keményebb volt az idei Dakar-rali, aminek egy magyar páros is nekivágott, és célba is jutottak. Szalay Balázs és Bunkoczi László a pályafutásuk legjobb eredményét érték el az Opellel.

2009 óta, amióta dél-amerikai terepen rendezik a Dakar-ralit, talán az egyik legkeményebb verseny volt az idei. Még akkor is, ha csak tíz napon át tartott a száguldás, idén Peru fővárosából, Limából indult, és oda is tért vissza a mezőny. Szalay Balázs immár tizennegyedik alkalommal vágott neki a sivatagnak, és navigátorával, Bunkoczi Lászlóval már a második nap a harmincadik helyre jöttek fel az Opel Grandland X-szel.

Az 5600 kilométeres táv és közel háromezer kilométer mért szakasz után végül az abszolút huszadik helyen értek célba, beállítva ezzel a 2012-ben elért legjobb eredményüket. „Megküzdöttünk ezért a célba érkezésért, s ezért a helyezésért” – mondta a célban Szalay.

A navigátornak sem volt egyszerű a közel két hét, főleg azért, mert viszonylag kis sivatagi területen rendezték meg a szakaszokat, ami azt jelenti, hogy a végére már mindenfelé nyomok vezettek, emiatt nagyon pontosan kellett navigálni ahhoz, hogy az ember ne tévedjen el.

– tette hozzá Szalay.

Szalay nemrég minket is elvitt az Opellel, olvasd el, milyen volt:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon