Az elektromos Aston Martin nem akar a Tesla babérjaira törni

Olyan sok gyártó akart már a Tesla babérjaira törni, hogy egyenesen az a meglepetés, ha egy márka új elektromos autója nem akar versenyre kelni a Model S-sel. Az Aston Martin Rapide E ugyan megtehetné, de inkább a ritkaságával hódít majd.

Tudtuk már, hogy tisztán elektromos autót épít az Aston Martin is, hiszen egy éve maga a gyártó árulta el, hogy min dolgozik. Akkor csak a terveket tették közzé, most azonban már konkrét adatokkal is szolgálnak az újdonságról, ami a négyajtós Rapide alapjára épül, és a Rapide E nevet kapja. Az első számok alapján csak részben lesz a Tesla konkurense.

Sok más elektromos autóhoz hasonlóan az Aston Martin is két villanymotort kap, amelyek együttesen 610 lóerős teljesítményre és 950 Nm nyomatékra képesek, és mind a négy kereket hajtják.

Az akkumulátora 65 kilowattórás lítiumion, amivel a most életbe lépett realisztikusabb mérés szerint is elmegy 320 kilométert egy feltöltéssel. A 800 voltos rendszer 50 vagy 100 kilowattos töltővel villámgyorsan újratölthető.

Még csak a kerekét mutatta meg az Aston Martin, ami egy spéci, csökkentett légellenállású darab lesz, amire Pirelli PZero abroncsok kerülnek. Az évekkel ezelőtt bemutatott karosszéria formáját az elektromos változathoz fogják igazítani. A Rapide E érdekessége, hogy sokkal ritkább lesz, mint a Tesla, hiszen csak 155 példányt építenek belőle.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon