Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kihirdették az év legszebb autója díj eredményét, amit a Festival Automobile International alkalmából ítélnek oda minden évben.

Festival Automobile International a neve annak a kiállításnak, amit már 1986 óta rendeznek meg minden évben a franciák. Nem a hagyományos párizsi autószalonról van szó, ez egy kisebb rendezvény, aminek nem célja, hogy a ma kapható összes márkát felvonultassa. Inkább arra koncentrál, hogy a legszebb, legkülönlegesebb autók legyenek ott. Ez a látvány azért elég meggyőző.

Minden évben megválasztják a legszebb autókat is, különböző kategóriákban. A legjobb tanulmányautó díját idén a Renault guruló csészealja, a Trezor nyerte el a Citroën CXperience, a DS E-Tense és a Mercedes-Maybach 6 előtt.

A szériaautók között az elmúlt egy évben bemutatott újdonságok közül választották ki a legszebbet. A döntőbe jutott három francia, két olasz, egy német és egy svéd autó.

Mivel francia díjról van szó, nem meglepő, hogy a legjobb utastér díját a Peugeot 3008 nyerte el, de az igen, hogy a legjobb szériaautónak az itt felsorakozottak közül egy olaszt választottak: az Alfa Romeo Giulia szépsége még a francia zsűrit is lenyűgözte.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.