Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Amikor bejelentették, hogy a Forma-1-be egy olyan tinifiú érkezik, akinek nem is lehetne még igazából jogosítványa, mindenki csóválta a fejét, hogy mégis hová jutott ez a sportág, elég pénzzel már gimnazisták is versenyezhetnek. Azonban ahogy mentünk bele a szezonba, annál jobban kirajzolódott a holland srác tehetsége, ahogy rögtön a pontokért harcolt.

Összességében a 12-ik helyen végzett a Toro Rossóval az egyéni bajnokságban, de ez elég is volt ahhoz, hogy három díjat is bezsebeljen az FIA gálán. Verstappent a versenytársai megválasztották az év újoncának, míg a média neki ítélte a Legjobb Személyiségért járó díjat. A szezon legjobb head-to-head szituációjáért is ő kapott díjat, a nézők az ő csatározását Felipe Nasrral élvezték a legjobban Spában.

„Nagyon meg vagyok lepve, de nagyon boldog is vagyok, hogy három díjat is kaphattam az első évemben. Hatalmas megtiszteltetés az év újonca lenni, főleg azért, mert a versenytársaim választottak meg. Az, hogy kétszer is negyedik helyen tudtam végezni, jóval több volt, mint amit vártam volna. A Legjobb Személyiség díjat nem is értem miért kaptam, de nagyon örülök neki, hogy a média szeret engem. Az meg külön jól esik, hogy én szolgáltattam a legizgalmasabb akciójelenetet az évben.”

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.