Az okostelefonok után autókat is gyárt majd a Xiaomi

Az okostelefonokról és más elektronikai termékekről ismert Xiaomi is beszállna az elektromos autók piacára, a kínai cég bejelentette az erre vonatkozó terveit.

Régóta hallani róla, hogy az okostelefon-gyártók belépnének az elektromos autók piacára, például jó ideje lebegtetik az Apple saját autójának ötletét, és a Huawei kínai üzleteiben már lehet is autót venni, még ha nem is saját fejlesztésűt. A legutóbb pedig a Xiaomi jelentette be, hogy elektromos autók gyártását tervezi.

Lei Jun vezérigazgató már márciusban elárulta az ötletet, most pedig megalapították azt a céget, ami az elektromos autók fejlesztéséért és gyártásáért felelős.

ebből 1,3 milliárdot költenek el azonnal a munka beindítására, 300 embert már fel is vettek. Még nem tudni, hogy milyen autókat gyártana a Xiaomi, de szóba került, hogy a Great Wall Motorsszal működnének együtt, ennek egyik márkája, a Wey mutatta be a fenti képen látható tanulmányautót, amit a nevére is vehetne a Xiaomi.

A mobilcég pár napja szerezte meg a Saab maradékát birtokló céget is, mégsem tűnik valószínűnek, hogy Mi-emblémás Saabokat gyártanának:

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.