Az olajválságot is túlélte ez a Pontiac Firebird Trans Am
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A hetvenes években az olajválság alaposan megtépázta a sportautók piacát, de a Firebird Trans Am legendás szériája éppen ebben az időben készült. A Smokey és a banditából ismerős Pontiac kiváló formában lévő példányát mutatjuk meg.

1970-ben jött ki a Firebird második generációja, amit a Ford Mustang konkurensének szánt a Pontiac, és ahogyan az évek teltek, egyre nőtt a népszerűsége is. A legnagyobb lökést az adta neki, hogy 1977-ben egy Trans Am volt a Smokey és a bandita főszereplője, ebből a szériából származik a képeken látható példány is.

A sorozatból csak 7500 példány készült, ezüst fényezéssel, hozzá illő szürke bőrkárpittal, és az elmaradhatatlan Firebird emblémával, ami nagyobb méretben került a hosszú motorházfedélre.

a többi 185 lóerős volt, és háromsebességes automatával szerelték. A sportfutóművel és a négy tárcsafékkel a jubileumi Trans Am vezethetősége jobb volt a többinél.

ami alig több, mint 50 ezer kilométernek felel meg, jár hozzá a korabeli használati útmutató és az eredeti számla is. Szinte ajándék az új tulajdonosának, aki 34 ezer dollárt, körülbelül tízmillió forintot fizetett érte az RM Sotheby’s aukcióján.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.