Az oldalkocsis Uralból is van már elektromos
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az oldalkocsis Ural fogalom, de még létező fogalom, hiszen most is gyártják és az USA-ban is forgalmazzák. A legújabb elvárásoknak megfelelően ebből is készült tisztán elektromos hajtású, egyelőre csak egy példányban.

Még mindig készül oldalkocsis Ural, mi több, az orosz márka az egyetlen, ahol újonnan építenek oldalkocsis motorkerékpárt. A termék persze már csak a stílusában emlékeztet a régi elődre, a technikáját modernizálták, és az eladásai is szépen mennek. Még az Egyesült Államokban is forgalmazzák, és amióta Brad Pitt beszerzett magának egyet, elég népszerű.

Ha még nem láttad, mindenképpen nézd meg, miért őrületes móka egy oldalkocsis Ural:

Most az Ural amerikai forgalmazója kísérletezik valami újjal, a Zero Motorcycles közreműködésével elektromos hajtásúvá alakított egy oldalkocsis motort.

Az eredeti helyére egy 61 lóerős és 110 Nm nyomatékú elektromotor került, és kihasználták azt is, hogy nemcsak a motorra, hanem az oldalkocsira is kerülhet akkumulátor, így az összesített kapacitása 19,5 kWh.

Az elektromos Ural ezzel akár 140 km/órával is száguldhat, egy feltöltéssel pedig 165 kilométert tehet meg. Egyelőre csak egy prototípust építettek belőle, de ha lesz rá elég érdeklődő, akkor sorozatban is készülhetnek a villanyhajtású oldalkocsisok.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.