Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szerencsénk van, mert a BMW-nél nem titkolóznak, ha új modellekről van szó, nyugodtan megosztanak akár több tucat fotót is az álcázott prototípusokról. Most a következő generációs Z4-et mutatták meg nekünk, ami azt jelenti, hogy a premierje sincs messze.

Koncepcióautóként imádtuk, és nem látjuk az okát, hogy miért ne lennénk oda a Z4 következő generációjának szériagyártásba kerülő változatáért. A BMW-nél mostanra csaknem elkészültek az új roadsterrel, és csak az utolsó tesztek vannak hátra, amiket irigylésre méltó helyen, a dél-franciaországi Miramas tesztpályáján végeznek.

Még álcát visel, de már ebből is látszik, hogy az új Z4 még atletikusabb lesz az eddigi szériáknál. Azt is elárulták a BMW-nél, hogy a keménytető után visszatérnek a hagyományos vászontetőhöz, amit gombnyomásra lehet lenyitni. A hosszában beépített orrmotor és a hátsókerékhajtás is megmarad.

Megtudtuk azt is, hogy a Z4 csúcsmodellje az M40i lesz,

legalábbis egyelőre, ami egy soros hathengeres turbós benzinmotort kap, várhatóan 360 lóerő körüli teljesítménnyel. Az adaptív futóművel és önzáró hátsó differenciállal minden eddiginél nagyobb élményt ígérnek a BMW-nél, amitől csak még jobban várjuk az érkezését.

Nézd meg a koncepcióautót is:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.