Baleset miatt máris felfüggesztették a bécsi önvezető buszokat
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem olyan régen számoltunk be róla, hogy Bécsben kísérleti jelleggel önvezető buszokat állítottak forgalomba. A járműveket most ideiglenesen leállították egy baleset miatt, amiben a busz elsodort egy gyalogost.

Bécsben példás a tömegközlekedés, amit évek óta egyre többen választanak, és hogy a nagyobb forgalom miatt ne növekedjen a károsanyag-kibocsátás, a járműveket is folyamatosan fejlesztik. Az egyik lépésként teljesen elektromos hajtású buszokat helyeztek forgalomba, amelyek ráadásul önjáróak is.

ugyanis kísérleti üzemről van szó, aminek során 2020-ig ingyen lehet kipróbálni a jövőbuszt a város Seestadt negyedében. A francia Nayva által szállított járműveket egy évig készítették fel, a két kilométeres útvonalat alaposan be kellett tanulniuk.

A múlt héten egy baleset miatt mégis felfüggesztették a bécsi önjáró buszok tesztelését. Az egyik jármű elsodort egy gyalogost, aki a szemtanúk szerint fejhallgatóval, a telefonjába merülve került a busz közelébe. A baleset csak 12 km/órás sebességgel történt, a gyalogos a térdén könnyebben sérült, de a vizsgálatig kikerülnek az önjáró buszok a forgalomból.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.