Szénszálas anyagot minden valamirevaló szuperautóban használnak, a Koenigsegg sem kivétel ez alól. Most először azonban olyan sportkocsit készítettek, aminek a karbon karosszériájáról még a vékony gyantaréteget is lecsiszolták.

Koenigsegg Naked Carbon, azaz csupasz szénszál a neve annak az anyagnak, amivel most jött ki a svéd manufaktúra. A Regera legújabb példányáról van szó, aminek nem elég, hogy szinte teljesen szénszálas anyagból készült a karosszériája, és festés vagy lakk egyáltalán nem került rá, de a végén még azt a vékony műgyanta réteget is lecsiszolták róla, ami egyébként minden ilyen autón rajta szokott lenni.

A művelet során nagy óvatossággal kellett eljárni, mert a kézi polírozás során elég lett volna egy óvatlan mozdulat, és megsérül a szövet szénszálas szerkezete.

Az autó így 20 kilogrammal könnyebb a fényezett változatnál.

Érdekesség, hogy mivel maga a szénszálas anyag jóval szívósabb, mint a műgyanta, ami rajta szokott lenni, ezért ez a Regera is jobban ellenáll például a kőfelverődéseknek és a karcolásoknak. A bemutatója előtt alaposan kikísérletezte az eljárást a Koenigsegg, például csupasz szénszálas elemeket hagytak kint a szabadban évekig, hogy megnézzék, hogyan bírja az időjárást.

Az utastérben, apróbb elemekhez már régebben is alkalmazták ezt az eljárást, de most először készítettek vele egy egész karosszériát. Egyébként a Regera is limitált példányszámú modell, aminek mind a 80 darabja már 2017-ben elfogyott.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon