Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az amerikai hadseregből került az utakra a Hummer H1, és bár már kevesebb a rajongója, aki akarja, még mindig szerezhet újszerű példányt magának. Most egy amerikai műhely fogott hozzá modernizált példányok építéséhez.

Több mint harminc éven át szolgált az Egyesült Államok hadseregénél az AM General Humvee nevű járműve, amiből Hummer néven divatcikk is vált. A márka ma már nem létezik, de aki akarja, még most is szerezhet magának újszerű példányt a H1-ből. Ez az a modell, ami alig különbözik a katonai változattól, és éppen ezért nem olyan könnyű vele az élet.

A Singer Porschék mintájára azonban a Mil-Spec Automotive műhelyében is modernizálják a háborús veteránokat. A munka a teljes szétszereléssel kezdődik, még az alváz is új festést kap, majd hő- és zajszigeteléssel látják el.

A karosszéria kevlárt tartalmazó fényezése ellenállóbb lesz a karcoknak, az utastérbe pedig kényelmesebb ülések, vízálló kárpit és jobb hifi kerül.

A motorházfedél alatt egy 6,6 literes V8-as turbódízel dolgozik, aminek a teljesítményét 500 lóerőre növelték, és 1350 Nm nyomaték leadására is képes. A vászontetős, keménytetős vagy pick-up felépítménnyel is választható modernizált H1 nem lesz tömegtermék, az ára 218 ezer dollárról, vagyis 59 millió forintnak megfelelő összegről indul.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.