Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A formájáról sokáig lehetne vitatkozni, de az biztos, hogy a Bentley terepjárója igencsak feltűnő jelenség. Most még inkább az lett, miután átépítette egy tuningcég.

A tuningcégek közül a Startech készült el elsőként a Bentayga átiratával. A Bentley terepjárója már szériaváltozatában is elég feltűnő és megosztó jelenség, és a beavatkozás nyomán még inkább az lett. A lökhárítókat ugyanis nagy légbeömlős, nagy diffúzoros darabokra cserélték, a gyári 20-as helyett 23 colos kerekek fölött pedig kiszélesítették a kerékjáratokat. Természetesen minden módosítás szénszálas anyagból készült.

A 6 literes V12-es motort is izmosították a Startech szakemberei, de egyelőre nem árulták el, hogy mit sikerült kihozniuk az eredetileg 608 lóerőre és 900 Nm-re képes motorból, amivel a Bentayga már gyári állapotában is 4,1 másodperc alatt gyorsul százra és 301 km/óra a végsebessége. Mindenesetre a kipufogót is kicserélték, hogy akinek a látványa nem tűnik fel, az legalább meghallja a tuningolt Bentayga érkezését.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.