Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az előzetes után teljes egészében bemutatta minden idők legerősebb Bentley modelljét a brit gyártó. A Continental Supersports elképesztő teljesítményű W12-es motorjával, kisebb tömegével és átdolgozott futóművével gyorsabb is az elődjénél.

Az eddigi legextrémebb modelljét ígérte a Bentley, és már itt is van a Continental Supersports. A Supersports nevet a húszas évek óta használják, és a legutóbb 2009-ben jelent meg az előző generáció, amire minden téren képes rálicitálni az új modell.

A W12-es motor teljesítményét például 80 lóerővel, a nyomatékát pedig 217 Nm-rel növelték meg, és ez csak a különbség, ami sok autósnak elég is a mindennapi autózáshoz. Az eredmény 700 lóerő és 1017 Nm, amivel új távlatok nyílnak meg a Continental GT előtt.

A Bentley újdonsága kiérdemli a Supersports nevet, hiszen 3,5 másodperc alatt gyorsul százra, amivel a leggyorsabb négyüléses luxusautónak mondják – persze ez csak akkor igaz, ha nem számoljuk a Tesla Model S-t.

Az új modell könnyebb is az előzőnél, a 21 colos kerekek és a karbon-kerámia fékek 20 kilogrammal, a titánium kipufogórendszer pedig 5 kilogrammal csökkentette a tömegét. A futóművet is átdolgozták, és bár a Continental GT összkerékhajtásos, a nyomaték 60 százalékát küldi hátra a tökéletes élmény érdekében.

Az aerodinamikai csomagjáról és hátsó légterelő szárnyáról felismerhető Continental GT Supersports nyitott tetős változatban is kapható lesz. Puritánnak egyáltalán nem nevezhető, a steppelt bőrülésekkel igazán fényűző a Supersports belső tere is.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.