A hetvenes-nyolcvanas években a 935 volt a Porsche legendás versenyautója, és ennek mintájára építette a legújabb alkotását a Bisimoto. Az extravagáns forma alatt modern technika rejlik: a sportkocsi már teljesen elektromos hajtású.

Moby Dick néven ismerték a versenypályákon a Porsche bombázóját, a 911-ből épített 935-re a német Kremer műhelyében kerültek rá az egyedi karosszériaelemek. A Bisimoto most ezeknek a mintájára épített át egy korabeli Porschét, de a szürke és pink színű külseje immár teljesen elektromos hajtást rejt.

A hathengeres benzines bokszer helyére egy 650 lóerős elektromotor került,

amivel a Bisimoto Porschéjének teljesítménye valamivel ugyan elmarad a gyáriak által felélesztett, a 911 GT2 RS-ből épített modern replika 700 lóerőjétől, de a villanymotor egészen biztosan elképesztően hajtja ezt a sportkocsit.

Az akkumulátor nem túl nagy, 32 kilowattórás, de ezzel a Porsche még nem lett túl nehéz, alig több mint 1200 kilogrammot nyom. Az alkotója, Bisi Ezerioha szerint fantasztikus vezetni, és biztosak vagyunk benne, hogy a sajátján kívül másnak is épít majd megrendelésre az elektromos Moby Dickből.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon