Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A BMW 3-as sorozata akkorát nőtt az évtizedek alatt, hogy már bőven van hely egy kisebb lépcsőshátúnak a kínálatban. Az Audi és a Mercedes után a BMW is kijött a kompakt négyajtóssal, amit 2-es Gran Coupé néven mutattak be.

A BMW is belép a kompakt méretű szedánok kategóriájába, ahol az Audi A3 Limousine és a Mercedes-Benz CLA már évek óta jelen van. A recept az utóbbihoz hasonlít, az alapokat egy bevált modell adja, amire ívelt tetővonalú karosszériát rajzoltak, és ezt kupénak hívják. A BMW-nél a 2-es sorozathoz csatlakozik a legkisebb Gran Coupé.

Az újdonság ugyanarra az alapra épül, mint az új 1-es sorozat, de annál jóval nagyobb lett.

4,53 méter hosszú, 1,8 méter széles és 1,42 méter magas, ami azt jelenti, hogy húsz centivel hosszabb és másféllel alacsonyabb a ferdehátú testvérénél. A csomagtartója 430 literes, ami 50 liter pluszt jelent az ötajtós 1-eshez képest.

Az oldalablakok keret nélküliek, a hátsó részéről pedig azt mondják, hogy a 8-as sorozat ihlette, minket egy kicsit inkább a 6-os Gran Turismóra emlékeztet a magas far, mindenesetre a széles lámpák jól állnak neki.

Az 1-eshez hasonlóan itt is kétféle benzines és egy dízelmotor közül lehet választani. Az alapmodell a 218i a 140 lóerős háromhengeressel, ott van még a 190 lóerős 220d,

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.