Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A harmadik karosszériaváltozatát is bemutatta az új 8-as sorozatnak a BMW. A Gran Coupé minden irányban nagyobb és tágasabb a kétajtós kupénál, ezzel akár a 7-es sorozat sportosabb és vonzóbb alternatívája is lehet.

Nem újdonság a kupéformájú négyajtós a BMW-nél, hiszen már a 6-os sorozatból is készült Gran Coupé, és a müncheni márkánál nem hagyják ki ezt a kivitelt az utódjának tekinthető 8-as sorozatból sem. A kétajtós kupé és a vászontetős kabrió után itt az új 8-as Gran Coupé, ami legalább olyan lenyűgözően néz ki, mint amikor még tanulmányként láthattuk.

A Gran Coupé minden irányban nagyobb lett a kétajtós kupénál.

A hossza 23 centivel 5,08 méteresre, a szélessége 3 centivel 1,93 méteresre, a magassága 6 centivel 1,41 méteresre nőtt. A két hátsó ajtó megjelenésével a tengelytávja is jóval nagyobb, 20 centivel 3,02 méteresre növekedett, ami azt jelenti, hogy sokkal jobban elférnek benne négyen.

A gyártója szerint 4+1 üléses az új 8-as Gran Coupé,

a hátsó sorban ugyanis a két kényelmesre formázott, integrált fejtámaszos ülés között van egy szükséghely is, ha egy ötödik utast rövid úton vinnél magaddal. A csomagtér is nagyobb lett 20 literrel, most 440 literes, és a három részre osztott hátsó üléstámla előredöntésével bővíthető is.

így a 12,3 colos színes képernyős műszeregységet és a 10,25 colos érintőképernyőt, a head-up displayt és a gesztusvezérlést, az éjjellátót és a sávtartót, a dugóban araszoló, a parkoló és a kitolató asszisztenseket. Az utasteret 1,5 négyzetméteres panorámatető teszi világosabbá.

Az alapmodell a 840i a háromliteres, soros hathengeressel, 340 lóerővel és 500 Nm nyomatékkal, amivel még a hátsókerék-hajtású változat is 5,2 másodperc alatt gyorsul százra és megfutja a 250 km/órát.

Dízelmotorral is kérhető a Gran Coupé, a 840d-ben dolgozó háromezres, soros hathengeres turbódízel 320 lóerős és 680 Nm a nyomatéka, a széria összkerékhajtással 5,1 másodperc alatt ugrik százra.

A Gran Coupé tanulmányautójából M8 is készült, úgyhogy izgatottan várjuk a szériaváltozatát:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.