Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bár az új BMW M3 tanulmányváltozatát a korábbi hírekkel ellentétben csak ősszel, a Frankfurti Autókiállításon mutatja be a BMW, az Alpina gondoskodott róla, hogy a március 7-én induló Genfi Autószalon közönsége se maradjon izmos 3-as BMW nélkül. A cég a bemutató előtt közölt néhány képet a B3 Biturbóról, amely sportosabb és erősebb is lett a gyári 3-as BMW-knél.

A BMW félhivatalos tuningcége eddig is rendkívüli autókat adott a német márka rajongóinak, és a tökéletes kocsik sora nem a B3 Biturbóval fog megszakadni. A 335i háromliteres, hathengeres motorjának duplaturbósított változata több mint száz lóerővel erősebb lett az alapváltozatnál, a 410 lóerőhöz pedig 600 Nm-es nyomaték is társul.

A nagyobb teljesítmény a kocsi gyorsulásában is meglátszik, csupán 4,2 másodperc alatt éri el a százas tempót, ráadásul az elektronikus limit kiiktatásával a B3 végsebessége eléri a 306 km/h-t. Ehhez képest a fogyasztást sikerült egészen baráti értékre szorítani, az ígéretek szerint a kocsi csak 7,9 litert eszik százon.

A B3 külsőleg is sportosabb megjelenést kapott, a sportos kasztnin kívül húszcolos kerekek, dupla kipufogó és sportos felfüggesztés is javítja az összképet. Az árusítás várhatóan június környékén kezdődik, húszmillió forint körüli áron.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.