Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A bemutatója még hátravan, addig is egy apró, de annál érdekesebb részletet mutat meg a BMW a két év múlva érkező elektromos SUV-jéről, amit egyelőre iNext néven emlegetnek.

2021-ben mutatja be a BMW azt a teljesen elektromos autóját, amit a márka technológiai zászlóshajójaként emlegetnek, azaz benne lesz minden, amire a gyáriak csak képesek. Az egyelőre iNext néven emlegetett crossoverről most azt árulták el, hogy új tervezésű kormánykereket kap.

A hagyományos kerek forma helyett sokszögletű kialakítást választottak, amit a versenyautók kormánykereke ihletett, de az újabb Peugeot-kban is hasonlót találsz. A megoldás előnye, hogy amikor kanyarodás közben veszed át a kontrollt az önvezető rendszertől, jobban érzékeled, merre is áll a kormány.

A további előnyök közé sorolják, hogy jobban láthatod a műszerfal hajlított képernyőjét, ugyanakkor kényelmesen behajthatod mindkét lábad, amikor önvezető módban utazol a kormány mögött. A küllőkre olyan fényszálak kerültek, amivel a rendszer kommunikálni tud veled, tudatja, hogy átvette az irányítást, és ez már a legújabb 8-as sorozatban is benne van.

A további részleteire még várni kell, de álcázva már a BMW is megmutatta az újdonságot:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.