A BMW-nél már gyártják a jövő elektromos crossoverét
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem titok, hogy a BMW-nél egy teljesen elektromos hajtású szabadidő-autón dolgoznak, ami a márka zöld rendszámos kínálatának új csúcsmodellje lehet. Az egyelőre iNext néven emlegetett járművet elkezdték gyártani, de a bemutatójára még várnunk kell.

Konnektorról tölthető autója eddig is szép számmal volt már a BMW-nek, és hamarosan újabb modellekkel bővül a kínálat. A teljesen elektromos iX3 és i4 mellé érkezik az iNext, ami a nevével is jelzi, hogy az elektromos autók következő generációját képviseli a márkánál. Az álcázott prototípusról már mutattak képeket, most azt is láthatjuk, hogyan készül.

A tesztelésre szánt példányokat pedig a gyárnak egy eleve erre a célra felszerelt, speciális részlegén készítik, már a szériagyártáshoz közeli megoldásokkal, hogy egyben a gyártástechnológiát is vizsgáztatni tudják.

Az újdonságról egyelőre nem sokat árultak el,

csak annyit lehet tudni, hogy az iNext teljesen elektromos hajtású lesz, 600 kilométeres hatótávolsággal, és 3-as szintű önvezetéssel, ahol az autó már egészen jól elboldogul egyedül is, de a felügyelet és a felelősség ezzel még a vezetőé marad. A bemutatóját tanulmányautóként akár már jövőre megejthetik.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.