Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

1978-ban, éppen negyven éve mutatkozott be a legendává vált BMW M1, és a kerek évfordulót azzal ünnepelte a gyártó, hogy három gyönyörű példányt küldött egy túraversenyre az Alpok legszebb hegyi útjaira.

Jobb helyre nem is vihették volna Münchenből a múzeumi kincseket, mint a Silvretta Hochalpenstrasse látványos szerpentinjeire. Az Ausztria nyugati csücskében található alpesi panorámaút talán nem olyan ismert, mint a Grossglockner lábánál nyújtózó társa, de legalább olyan lélegzetelállító a panorámája. Ezért is tartanak itt túraversenyt veteránautóknak már 21 éve.

A BMW-nél pedig azzal ünnepelték meg az M1 bemutatásának negyvenedik évfordulóját,

hogy három példányát is elküldték a Silvretta Classic ralira, ahol a szűk hajtűkanyarok és a meredek emelkedők feladják a leckét a veterán autóknak. De nem az M1-nek, ami újkorában lenyűgözően gyors volt, és még ma is igazi álomautónak számít.

Giorgio Giugiaro által tervezett ékalakja ikonná vált, a soros hathengeres motorja pedig még mindig mesterműnek számít. 277 lóerős teljesítménye ma már nem hangzik olyan soknak, de hat másodperc alatt gyorsul százra, és

Nézd végig a csodás képeket a túráról, és próbáld meg eldönteni, hogy a piros, a fehér vagy a kék M1 tetszik jobban.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.