Az első generációs BMW M3-ért könnyű lelkesedni, így volt vele a Jamiroquai énekese is, aki ezt a limitált szériás példányt szerezte be magának. Nem használta sokat, de mindig vigyázott ré, ezért kiváló vétel most, hogy eladósorba került.

A nyolcvanas években a túraautó-bajnokságokban való részvétel feltételeként a BMW-nél utcai változatot készítettek az M3-ból, a típus pedig rövidesen legendává nőtte ki magát. Az első generáció hétéves gyártási ideje alatt többféle különkiadás jött ki belőle, a képeken látható példány is ilyen. 1989-ben jelent meg a Johnny Cecotto kivitel, amivel az előző évi európai túraautó-bajnoki címet ünnepelték.

Csak 505 példány készült belőle,

Nogaro ezüst fényezéssel, fekete könnyűfém kerekekkel és a limitált szériához elengedhetetlen típustáblával, a 2,3 literes, négyhengeres motorját 215 lóerősre izmosították. Lehetetlen volt nem rajongani érte, így tett Jay Kay is, aki 1995-ben hozatta be magának ezt az akkor még csak 7000 kilométert futott autót Németországból.

Az angol rendszám ne tévesszen meg,

mivel csak balkormányos változatban készült, ezért ez is ilyen, de a műszerfal számlapját mérföldesre cserélték, azóta 13 ezret mutat, ami azt jelenti, hogy összesen sincs 29 ezer kilométer az autóban. Jay Kay büszkén vezette, de csak ritkán, egyébként egy légkondicionált garázsban állt, úgyhogy az állapota még mindig fantasztikus.

A limitált szériás M3 Cecotto most az énekes több más autójával együtt eladósorba került, a Silverstone Auctions árverésén lehet rá licitálni novemberben. 70-85 ezer fontot várnak érte, azaz 25-30 millió forinttal lesz érdemes készülni.

Nézd meg ezt a példányt is:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon