Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Jobb lett a BMW gyáraiban dolgozni, amióta a márka bevezette az új járművét. Nem egy autóról van szó, hanem egy elektromos hajtású háromkerekű rollerről, amivel sok gyaloglástól kímélik meg a kollégákat.

Az autógyártóknál nemcsak autókat fejlesztenek, hanem időnként olyan járműveket is, amivel megkönnyíthetik a napi munkát. A BMW-nél megállapították, hogy a gyáraikban egy nap akár 10 kilométert is gyalogolnak a dolgozók, és ennek csökkentésére találtak ki egy egyszerű, de annál szórakoztatóbb közlekedési eszközt.

A neve Personal Mover Concept, egy olyan elektromos roller, amire csak rá kell állni, és már visz is előre, még egyensúlyozni sem kell, mint egy Segwayen. 25 km/órával képes haladni, de a gyárban biztonsági okokból a felére korlátozták a sebességét, viszont az i3-éhoz hasonlóan visszatermel fékezéskor, így egy feltöltéssel akár 20-30 kilométert is képes megtenni.

Szinte maga körül megfordul, és elég stabilnak tűnik a húszkilós jármű, úgyhogy szórakozásnak sem lenne utolsó, ha nem eleve csak munkára találták volna ki. Sajnos nem is kerülhet ki a gyárból, pedig szívesen kipróbálnánk, ha már a DTM-ben induló BMW-versenyzők ilyen jót mókáznak vele:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.