Mint a rovarokat évmilliókkal ezelőtt, úgy foglalja magában az 1979-es G-osztályt az a hatalmas borostyántömb, amiből a detroiti autószalon leglátványosabb installációja készült a Mercedes-terepjáró új generációjának premierjére.

Ha láttad a Jurassic Parkot, akkor tudod, hogy a történet szerint a borostyánba ragadt szúnyogok által szívott vérből vett DNS segítségével alkották újra a dinoszauruszokat az őrült tudósok. Most ezt a jelenséget, mármint a borostyánba foglalt leletekét eleveníti fel a Mercedes-Benz azzal a hatalmas tömbbel, ami a vadonatúj G-osztály premierjére készült.

A tömb persze nem borostyánból, hanem műgyantából készült. Az 5,5 méter hosszú, 2,5 méter széles és 3,1 méter magas installáción 90 napon keresztül dolgoztak, minden nap körülbelül három centivel lett nagyobb a burkolat terepjáró körül. Reméljük, azért ki tudják majd szedni belőle.

A kész alkotás 44,4 tonnát nyom, és a napokon belül nyíló detroiti autószalon egyik leglátványosabb installációja lesz. Detroitban mutatkozik be a teljesen újratervezett G-osztály, aminek a modern elemekből álló belső terét már megmutattuk, az időközben kiszivárgott külső képekről pedig kiderül, hogy nincs miért aggódnunk, hiszen jellegzetes kockaformáját megtartja az új modell.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon