Bruce Willis kapta ajándékba a feleségétől, majd eladta a Jamiroquai frontemberének azt a Dodge Chargert, ami ennél belevalóbb nem is lehetne. A Bullitt című filmben szereplő autó mintájára alakították át a híres tulajok garázsából származó izomautót.

A világ legjobb autós üldözésének tartják a nálunk San Franciscó-i zsaru, eredetileg Bullitt címen 1968-ban bemutatott film jelenetét, amiben Steve McQueen egy sötétzöld Ford Mustanggal száguld a Dodge Chargert vezető rosszfiúk elől. A film a Mustangot tette legendává, de kár lenne leírni a Chargert, hiszen nemcsak vagányabb, de 7,2 literes V8-as motorjának 375 lóerejével izmosabb is a 325 lóerős Fordnál.

A képeken látható, 1969-ből származó példány pedig nemcsak azért érdekes, mert éppen olyan, mint ami Frank Bullitt üldözője volt, hanem azért is, mert a filmben szereplőhöz képest tovább tuningolták. A motorját 8,2 literesre növelték, hozzá háromfokozatú automata sebességváltó jár, de ez a motor úgyis izomból old meg mindent. A több erőhöz jobb fékeket is kapott a Charger, ami egyúttal nagyobb kerekek beszerzését is szükségessé tette.

Biztosan örült neki, mert évekig megtartotta, aztán eladta egy nem kevésbé ismert személynek: az autómániájáról ismert Jay Kay állította a garázsába. 2014-ben kilencmillió forintnak megfelelő összegért rendbe hozatta a motorját, a karosszériát ragyogó feketére fényeztette, és a belsejét is újrakárpitoztatta. Most mégis úgy döntött, hogy megválik tőle, és a Charger a képeken látható állapotban került aukcióra.

50-60 ezer angol fontot, azaz 18-22 millió forintot vártak érte a Silverstone Auctions árverésén, ehhez képest végül 94 500 fontért, vagyis 34 millió forintnak megfelelő összegért került új tulajdonosához, akinek most nagyon, de nagyon szeretnénk a helyében lenni, hiszen Jay Kay után már ő támaszkodhat éppen így a Chargernek:

Nézz meg egy másik fantasztikus Chargert is:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon