Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A világ leggyorsabb szériagyártású autója címét ismét behúzta a Bugatti, miután a Chiron félelmetes tempót ment egy németországi tesztpályán. A konkurenseknek össze kell kapniuk magukat, hogy felülmúlják a 490 km/órás rekordot.

A Bugatti nem először számít a világ leggyorsabb autójának, a márka kilencvenes évekbeli olasz korszakában is kiemelkedő volt az EB110 a 3,5 másodperces gyorsulásával és a 342 km/órás végsebességével, de a Volkswagen-korszakban készült Veyron egészen sokáig tartotta a rekordot a 431,072 km/órás eredményével.

Minden jel arra utalt, hogy az új Chiron képes lesz túlszárnyalni ezt,

de egészen mostanáig a Bugattinál sem tudták a 8 literes W16-os motorral hajtott szuperautó végsebességét. A várakozásnak vége, nemrég megfutották az új rekordot ott, ahol a korábbiakat is, a Volkswagen tesztpályáján, a németországi Ehra-Lessienben.

Az új rekord 490,484 km/óra, amivel a Bugatti elsőként lépte át a 300 mérföld/órás határt,

és ami jelentősen előzi a Koenigsegg Agera RS nem egészen két éve elért 447,19 km/órás rekordját. A méréshez a Chiron egy módosított példányát használták, amiről hamarosan részleteket is elárulnak a Bugattinál.

A száguldást belsőkamerás felvételen is megnézheted:

A Chiron korábban már megdöntött egy rekordot, a korábbi Formula–1-es pilóta Juan Pablo Montoya vezetésével

és ezt alig több, mint három kilométeres távon érte el, a 400-ra gyorsulás 32,6 másodpercet vett igénybe. Igaz, ezt a rekordot a Koenigsegg Agera RS gyorsan megdöntötte, 36,44 másodperces eredménnyel.

Kihívók vannak bőven:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.