Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A sportváltozat egy kicsit furcsán hangzik, ha egy Bugattiról van szó, hiszen ez az autó már szériában is elképesztő számokra képes, de tényleg Chiron Sport a neve annak a kivitelnek, amit a genfi autószalonon lepleztek le.

8 literes, négy turbóval szerelt 16 hengeres motorja 1500 lóerős teljesítményre és 1600 Nm nyomatékra képes, ezért a Bugatti Chiron már szériában elég gyors tud lenni. De akinek az alapmodell nem elég kihegyezett, annak Genfben bemutatták a Chiron Sportot. Még mielőtt ennél is nagyobb számokra készülnél: a teljesítménye nem változott.

Mégis sportosabb a Chiron Sport, hiszen a futóműve pályamódban 10 százalékkal feszesebb, és az összkerékhajtás nyomatékelosztása is dinamikusabbra hangolt. A súlycsökkentés mértéke eléri a 18 kilogrammot, ami nagy feladat lehetett, hiszen ehhez

Külsőre az új kerekekről és a négy kerek kipufogóvégről ismerhető fel az újabb színekben is rendelhető Chiron Sport, aminek a hűtőmaszkjára a 16-os számot festették, ez természetesen a hengerek számára utal. Az első példányokkal az év végére készülnek el a 2,65 millió euróért, azaz mintegy 827 millió forintért kínált Bugattiból.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.