A Rimac hivatalosan is egyesült a Bugattival
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A korábbi hírek igaznak bizonyultak, ugyan nem a Rimac vette meg a Bugattit, de a két márka közös céget alapított a jövő szupersportautóinak kifejlesztésére.

Még az ősszel keltek szárnyra olyan hírek, hogy a Volkswagen-csoport eladná a Bugattit, a vevő pedig nem más lenne, mint az elektromos szuperautót fejlesztő horvát Rimac.

A két cég most hivatalosan is bejelentette, hogy milyen üzletet sikerült tető alá hozniuk: megalakult a Bugatti Rimac, és a közös vállalkozás a legtöbbet hozná ki mind a két márkából.

A viszonyokat bonyolítja azonban, hogy a Rimac Group csak 37 százalékban az alapító Mate Rimac tulajdona, 24 százaléka van benne a Porschének, és 12 százaléka a Hyundainak is, több más befektető mellett.

Az új céget Zágrábban jegyezték be, a főhadiszállása a horvát főváros közelében 2023-ra elkészülő Rimac Campus lesz, a közös vállalkozás vezérigazgatója pedig Mate Rimac lett.

A váltás egyáltalán nem meglepő, hiszen ezzel a Bugatti szuperautók terén szerzett szakértelmét kombinálják a Rimac innovációs erejével az elektromos autók területén. A horvát márka, amely egészen rövid idő alatt vált komoly tényezővé az autóiparban, nemrég mutatta be az elektromos szuperautója, a Nevera gyártásba kerülő változatát.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.