Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A kombi karosszéria általában nem más, mint a szépség feláldozása a praktikum oltárán, de nem akkor, ha a Callaway tuningcég csinálja: az új Chevy Corvette Shooting Brake változatával kapcsolatban még azt is megkockáztatjuk, hogy szebb, mint az eredeti.

Az amerikai tuningstúdió talán megirigyelte a Bertone kombi Aston Martinját, hiszen az általában teljesítménytuninggal foglalkozó cég ezúttal elég határozottan nyúlt hozzá a Stingray karosszériájához is, és egy merész húzással luxuskombit csinált a néhány hónapja bemutatott hetedik generációs Corvette-ből.

A Callawaynél okosan ráéreztek, hogy kombi forma ide vagy oda, egy Corvette-tulajdonos úgysem fog méretes utazóbőröndöket tuszkolni a kocsijába, így eredeti funkciójára fittyet hányva a kombi kialakítást teljesen alárendelték a dizájnnak. Ennek eredményeként a Shooting Brake Stingray ránézésre egyáltalán nem lett tágas (legfeljebb tágasabb), viszont talán még a gyári verziónál is vonzóbb, és komoly hasonlóságot mutat a Ferrari FF-fel.

A tuningcég azért a védjegyének számító teljesítménytuningról sem feledkezett meg: az AeroWagonba az új, Callaway C7-es motort rakják, amiről konkrét adatokat még nem közöltek, de minden jel szerint erősebb lesz a gyári, 450 lóerős motornál, ezzel pedig a Stingray végsebessége a 322 km/h-t is túllépheti.

A Stingray árusítása szeptemberben kezdődik, a tervek szerint a Shooting Brake karosszériát és erősebb motort extraként lehet majd kérni, nagyjából 15 ezer dolláros (3,5 millió forintos) felárért.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.