Ha Opeled van, és eddig nem tudtál róla, akkor ideje, hogy megkeresd benne a cápát. A dizájnerek jópofa figurákat rejtettek el szinte minden jelenleg futó típus utasterében, és most azt is elmondták, hogy hogyan kerültek oda.

Kinyitod a kesztyűtartót, vagy belenézel a pohártartóba egy Opelben, és ott figyel egy cápa. Mit jelenthet ez? Mi köze lehet a vízi ragadozónak a körbe zárt villámos márkához? Igazából semmi, az autókba rejtett cápáknak kedves története van, és a céljuk legfeljebb annyi, hogy neked is mosolyt csaljon az arcodra, ha meglátod.

Most pedig azt is elárulták az Opelnél, hogyan kerültek a cápák az autókba. A történet szerint Dietmar Finger, a márka egyik dizájnere egy vasárnap délután az akkor készülő új Corsa kesztyűtartóját tervezgette, méghozzá annak a merevítővel bordázott oldalát, ami egészen addig rejtve van, amíg ki nem nyitják a fedelét. Dietmar fia odament hozzá, és megkérdezte:

Miért ne, gondolta a dizájner, és másnap megmutatta a tervet a főnökének, aki azonnal vevő volt rá. A cápa sorozatgyártásba került a Corsa kesztyűtartóján, és azóta minden újabb Opelben megtalálni. A következőnek bemutatott Zafirában egyenesen hármat rejtettek el, de helyet kaptak a cápák az Adamben, az Astrában és az Insigniában is.

Mostanra aki ismeri a titkot, mindig számon kéri az Opel tervezőin, hogy hová rejtették a cápát, ezért a legújabb Crossland X és Grandland X is kapott egyet.

Így néz ki az Adamben:

az Astrában:

a Corsában:

és az Insignia is kapott egyet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon