Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tom Hanks már egy romos állapotú Kispolszkiért is odavolt, amikor Budapesten forgatott, ezért a lengyel kiskocsi szülővárosától kap is egyet ajándékba. Pedig még nem is látta, mi mindent lehet kihozni egy ilyen apróságból. A lengyel Carlex Designt leginkább ultraluxus hangulatú utastereiről ismerheted, és most a Kispolszkival mutatták meg, mire képesek.

Mégiscsak olasz eredetű autóról van szó, és a Fiat 126-ból is ki lehet hozni az igényes életstílus-autót. Az utasterét vintage bőrrel és teakfával borították be, a kagylóülések a hatvanas-hetvenes éveket idézik, ahogyan a fabetétes műszerfal is. Régen öten is bezsúfolódtunk egy Kispolszkiba, de a Carlex úgy képzeli, ketten a legjobb utazni benne, ezért a hátsó ülések helyére utazóládát tettek.

A külső forma alapjában változatlan maradt, a krómozott elemek még jól is állnak a retró kiskocsinak, az ültetett futómű pedig egyenesen dögössé teszi. A fényszórókat és kilincseket modernebb darabra cserélték, de ez mit sem változtat a Kispolszki bájos vonzerején. Az új, élénk színek és a hozzájuk passzoló keréktárcsák azonban telitalálatnak tűnnek.

Egy régi autóról nem hiányozhat a krómozott csomagtartó rács, így a Kispolszki is kapott egyet a tetejére, ahová stílusos bőröndöket csatolhatsz, természetesen a hagyományos módon, bőrszíjjal. De ha nem terhelnéd a Kispolszki tetejét, akkor a hátuljára is kérhetsz bőröndrácsot, ami vélhetően a légellenállásának is jobbat tesz.

Mivel a motor hátul van, ezért elöl találod a csomagtartót, amit teljesen újraértelmezett a Carlex Design. A fedele ugyanis előrefelé nyílik, amit egy kicsit átalakítva kiváló piknikasztal lehet belőle. A csomagtérbe pedig már csak az elemózsiás kosarat kell betenned. Sajnos a luxus Kispolszki egyelőre csak a terveken létezik, pedig megnéznénk, hogyan fest élőben a lengyelek életstílus-minije.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.