Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sosem készített kabriót a Challenger alapjára a Dodge, és ezt a hiányosságot pótolta most egy tuningcég. A Drop Top Customs ráadásul az eddigi legvadabb, 707 lóerős Hellcat változatot építette át.

A Mustang és a Camaro is készül nyitott tetős változatban, az USA-ba látogató turisták kedvenc bérautója közé tartozik, hiszen mi adná át teljesebben az amerikai életérzést, mint amikor egy V8-as izomautóban kap a hajadba a szél? A harmadik legenda, a Challenger azonban nem készül kabrióként, de erre is van megoldás.

Floridáig kell utazni azért, hogy megkapd ezt a nyitott tetős Challengert. A Vero Beach árulja 89 999 dollárért, és bár a közel 26 millió forint elég soknak tűnik érte, de sokat is kapsz ezért a pénzért. A szellős izomautó ugyanis a legbrutálisabb Hellcat változatból épült, aminek 6,4 literes V8-as motorja 707 lóerős és 881 Nm-t ad le.

A Challenger Hellcat ezzel 4 másodperc alatt gyorsul százra, és 11 másodperc alatt letudja a negyed mérföldet is. Lennének kétségeink az autó merevségét illetően, amikor az izmos V8-as megindítja a kasznit, hiszen a Dodge mégiscsak csukott tetősnek építette, de a munkát a Drop Top Customs végezte, akiknek nem ez az első kabriójuk.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.