Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy brit műhelyben egy egész sorozatot építenének a hatvanas évekbeli Ford Mustang teljesen elektromos változatából. Az első példányát pedig néhány héten belül nyilvánosan is megjáratják.

A Mustang jobb formában van, mint valaha, de nem kerülheti el, hogy legalább hibridként ne kerüljön bele elektromotor, amit maga a Ford ismert el nemrég, és a teljesen elektromos Mustang is úton van.

Közben a brit Charge Cars még egy lépéssel előbbre jár azzal, hogy a klasszikus, hatvanas évekbeli Mustangot alakítja tisztán elektromos hajtásúvá.

a Ford engedélyével, és a legmodernebb technikával szerelik fel.

A Charge Cars most újra bemutatta a prototípust, némileg eltérő paraméterekkel, de ezekre sem lehet egy rossz szavad sem. Az első és hátsó kerekeket is elektromotor hajtja, 480 lóerős (más források szerint 545 lóerős) kombinált teljesítménnyel és 1200 Nm nyomatékkal,

Az akkumulátora 64 kilowattórás, amivel egy feltöltéssel 322 kilométert lehet megtenni, és az 50 kilowattos villámtöltőről egy kicsivel több, mint egy óra alatt újra lehet tölteni.

ezért például gombnyomásra hátsókerék-hajtásúvá lehet alakítani, amivel a gumifüstölésről sem kell lemondani.

A berendezése úgy lesz stílusosan retró, hogy közben a legújabb technikát is felvonultatja,

a paramétereket például éppúgy egy óriási érintőképernyőn lehet állítani, mint a Teslában. A Charge Cars tervei szerint összesen 499 darabot építenek az elektromos Mustangból, aminek legalább 300 ezer angol font, azaz 109 millió forint lesz az ára.

A prototípust pedig hamarosan élőben is meg lehet tekinteni, két hét múlva, július első hétvégéjén a goodwoodi Festival of Speed közönsége láthatja először.

Közben az oroszok már a műhelyben vannak:

Ezt is meg kell nézned, ha még nem láttad:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.