Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mindig is az újító szelleméről ismertük a Citroënt, amely most az autókhoz csak lazábban kapcsolódó témában ígér áttörést. A szellemesen Seetroën névre keresztelt szemüveggel elejét lehet venni az utazás közbeni rosszullétnek.

Nagyon valószínű, hogy számodra is ismerős a jelenség, amikor autóban vagy buszon utazás közben olvasol, és a betűket nézve rosszullét fog el. A tünetet kinetózisnak nevezik, és minden harmadik ember legalább egyszer megtapasztalja az élete során, csak Európában mintegy 30 millióan szenvednek tőle. Ennek vetne véget a Citroën újdonsága.

Az első ránézésre bolondos szemüvegnek tűnő eszköz megoldását eredetileg tengerészeknek fejlesztették ki, de mostantól bárki használhatja, nemcsak autón, hanem buszon, hajón és repülőn is. Nincs is benne üveg, ezért hagyományos szemüveggel együtt is viselhető, és lehet, hogy furcsán nézel ki benne, de elég csak negyed órát viselni, hogy megelőzze a rosszullétet.

A működési elve egyszerű. A fehér műanyag karikákban balra-jobbra és előre-hátra mozgó folyadék segítségével helyreállítja a szem előtt a látóhorizontot, és ezzel feloldja az érzékszervi ingerek közötti ellentmondást, ami a rosszullét forrása. A Seetroën szemüveg 99 eurós áron októbertől már Magyarországon is elérhető lesz.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.