Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Clark Griswold nem éppen ezt az autót rendelte, de ha már úgy alakult, hogy palacsintává lapították a régi kocsiját, akkor ezzel vitte a családot a kaliforniai Wally Worldbe. Most pedig bárki szert tehet rá, hogy elvigye egy családi vakációra.

Hiába rendelt kobaltkék szupersport modellt hátul piknikcsomagtartóval, Clark Griswold végül mégis ezt az otromba kombit vitte haza a Családi vakáció nyitójelenetében. Chevy Chase és Beverly D’Angelo szereplésével 1983-ban készült a vígjáték, ami erről az autóról is emlékezetes marad, ezzel utazott a Griswold család Chicagóból a kaliforniai Wally Worldbe.

A képeken egy replika látható, ami az 1981-es modellből épült, de egyébként pontosan ugyanolyan rút, mint az eredeti. Minden megvan rajta, a borsózöld fényezés, a műfabetétek és a csillogó dísztárcsák is.

A filmhez egyébként összesen öt autót építettek, és nem mindegyik élte túl a forgatást. Ami igen, azon 2013-ban megpróbáltak túladni, de az ajánlat nem érte el a 35 ezer dolláros kínálati árat. Ez a replika áprilisban kerül a Barrett-Jackson Palm Beach-i aukciójára.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.