Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Megmutatta a Shelby, milyennek képzeli a megújult Mustang legvadabb változatát. Az 1000 lóerős kivitel nem csak a teljesítményében különbözik az izomautó szériakivitelétől, mégsem szabad közútra menni vele.

A Mustangok csúcsa ez a modell, amit egyszerűen csak Shelby 1000 névre kereszteltek, és amit bármelyik 2015-től gyártott Mustangból megépít az amerikai műhely. A nevében benne van minden: az eredeti 5 literes V8-as helyére a Shelby GT350-ből származó 5,2 literes V8-as kerül, amiből egy méretes kompresszorral kereken 1000 lóerőt hoztak ki.

Persze nem elégedtek meg annyival, hogy a Shelby 1000 minden konkurensére ráver a teljesítményével, hanem a Mustang összes többi részét is átépítették. A szélesebb kerekek és abroncsok mellett nem hiányzik róla a megerősített sebességváltó, az állítható sportfutómű és az erősebb Brembo fékrendszer sem, hogy nyugodta rúghasd neki.

Csak egy baj van vele: ezt a Mustangot nem élvezheted ki akárhol. Bár a Shelby az előző generációs modellből kínált pályára és utcára való változatot is, az utóbbit ezúttal nem készítették el, ugyanis nehéz lett volna megfeleltetni az azóta tovább szigorított emissziós normáknak. A Shelby 1000 tehát nem egy fogyasztási bajnok, de ugyan ki várta volna ezt tőle?

Kevesek kiváltsága lesz egy ilyen izmos Mustanggal csapatni, hiszen a Shelby mindössze 50 darabot készít belőle. Az ára is megválogatja majd a vevőket, hiszen 170 ezer dollárba, azaz 45 millió forintba kerül csak az átépítés, természetesen egy vadonatúj Mustang GT eredeti árán felül.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.