Csak egy baja van az 1000 lóerős Shelby Mustangnak

Megmutatta a Shelby, milyennek képzeli a megújult Mustang legvadabb változatát. Az 1000 lóerős kivitel nem csak a teljesítményében különbözik az izomautó szériakivitelétől, mégsem szabad közútra menni vele.

A Mustangok csúcsa ez a modell, amit egyszerűen csak Shelby 1000 névre kereszteltek, és amit bármelyik 2015-től gyártott Mustangból megépít az amerikai műhely. A nevében benne van minden: az eredeti 5 literes V8-as helyére a Shelby GT350-ből származó 5,2 literes V8-as kerül, amiből egy méretes kompresszorral kereken 1000 lóerőt hoztak ki.

Persze nem elégedtek meg annyival, hogy a Shelby 1000 minden konkurensére ráver a teljesítményével, hanem a Mustang összes többi részét is átépítették. A szélesebb kerekek és abroncsok mellett nem hiányzik róla a megerősített sebességváltó, az állítható sportfutómű és az erősebb Brembo fékrendszer sem, hogy nyugodta rúghasd neki.

Csak egy baj van vele: ezt a Mustangot nem élvezheted ki akárhol. Bár a Shelby az előző generációs modellből kínált pályára és utcára való változatot is, az utóbbit ezúttal nem készítették el, ugyanis nehéz lett volna megfeleltetni az azóta tovább szigorított emissziós normáknak. A Shelby 1000 tehát nem egy fogyasztási bajnok, de ugyan ki várta volna ezt tőle?

Kevesek kiváltsága lesz egy ilyen izmos Mustanggal csapatni, hiszen a Shelby mindössze 50 darabot készít belőle. Az ára is megválogatja majd a vevőket, hiszen 170 ezer dollárba, azaz 45 millió forintba kerül csak az átépítés, természetesen egy vadonatúj Mustang GT eredeti árán felül.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon