Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A nyolcvanas évek álomautója volt a Testarossa, amiből hivatalosan sosem gyártott nyitott tetős változatot a Ferrari, de néhány példány létezik belőle. Michael Jackson vezette az egyiket, és ez itt a másik.

1984-ben jelent meg a Ferrari Testarossa, és a Pininfarina által tervezett sportautó hatalmas siker lett. A vevők sokan szerettek volna nyitott tetős változatot, de ebből csak egyetlen egyet épített a maranellói gyártó, 1986-ban a Fiat-vezér Gianni Agnelli számára ajándékba. Az ezüstszínű példány emblémája valódi ezüstből van, az ötfokozatú váltója pedig gombnyomásra automata módba kapcsolható, ami jóval megelőzte a korát.

A Ferrari sosem küldte gyártásba az autót, ami a karosszéria megerősítése miatt túlságosan nehéz lett volna, a korabeli vevőknek ezért meg kellett elégedniük a tuningcégek által épített példányokkal. Az egyik ilyen Richard Straman karosszériaépítő volt, aki összesen 12 darabot szabadított meg a tetőtől.

A másik, még stílusosabb fekete példány pedig ez a világos belsős.

de nem használták sokat, az 1987-ben gyártott autóban még most is csak 83 ezer kilométer van. A szerviztörténete szerint gondját viselték, az évek során megkopott belsejét pedig nemrég teljesen újra cserélték, a gyárival megegyező bőrkárpitot és vászontetőt kapott.

A Ferrari teljes felújítása 35 ezer dollárba került, ami több mint 10 millió forintot jelent. Az értéke ennél jóval nagyobb, de az árát csak komoly érdeklődőnek árulja el a connecticuti Redline Automotive. Mindenesetre sokat sejtet, hogy Agnelli autóját néhány éve egy árverésen egymillió dollárért adták el,

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.