Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hidegben téli gumi kell. Míg azonban Magyarországon a sokszor felelőtlen autótulajdonosokra bízzák a döntést, hogy lecserélik-e időben a nyári gumikat, Ausztriában november elsejétől kötelező a téli gumi, és durván büntetik, akinek nincs a kocsiján.

Ahhoz képest, hogy a szó szoros értelmében életbevágó kérdés, hogy télen, hideg, csúszós időben milyen gumi van az autón, nekünk odáig sikerült eljutni, hogy nagy havazáskor bemondják, csak téli gumival induljanak útnak, a budapesti taxisrendeletbe pedig beleírták, hogy ősztől tavaszig kötelező a használata. Már körüljártuk, milyen téli gumis tévhitek vannak, de valószínűleg egy sincs köztük, amelyik meggyőzné az osztrák rendőröket, ha nyári gumival kapnak el. Ott egyértelmű a szabályozás: november elsejétől április 15-éig csak téli gumis autó közlekedhet, ami most, az enyhe időben még nem lenne létszükséglet, de napok alatt fordulhat úgy az időjárás, hogy az legyen.

Aki megszegi a szabályt, az húsz eurótól akár ötezer euróig terjedő büntetést is kaphat, ha pedig nyári gumival balesetet okoz, a teljes felelősség a vezetőt terheli, és kártérítést is kell fizetni.

(Forrás: hirado.hu)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.