Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ferenc pápa legújabb autója egy Dacia Duster, és mivel a jelenlegi egyházfő szereti a szerénységet, valószínűleg szívesen utazik majd vele.

A pápamobilról általában egy nyitott tetős G-osztály jut eszedbe, és bár korábban is voltak már egyszerűbb típusok az egyházfő szolgálatában, alighanem a legújabb autója lesz Ferenc pápa kedvence. Most ugyanis egy Dacia Dustert kapott, amit az igényeinek megfelelően alakítottak át, mégis csak a töredékébe került egy Mercedesnek.

A fehér színű Duster ötszemélyes berendezését megtartották, de kényelmesebb ülést szereltek hátra,

Az üléseket fehér kárpittal borították, a futóművét pedig három centivel lejjebb engedték, hogy könnyebb legyen a beszállás.

Nem ez az első alkalom, hogy Ferenc pápa Daciába száll, korábban romániai és örményországi látogatásán is használt már ilyet. A külföldi útjain gyakran ül szerényebb autóba, Fiat Tipóban és Škoda Rapidban is utazott már.

Ferenc pápa, aki pár éve egy Renault R4-ben még a kormány mögé is ült, 2017-ben kapott ugyan egy vatikáni színekbe öltöztetett Huracánt a Lamborghinitől, de azzal egy métert sem ment, viszont aláírta és megáldotta, majd egy monacói árverésen 970 ezer dollárért adták el, az összeget pedig jótékony célra fordították.

(Képek: Renault, Getty Images)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.